L'economia del bé comú

El balanç de l'Economia Bé Comú (EBC) mesura com una organització - sigui una empresa, un ajuntament o una ONG- viu la dignitat humana, la solidaritat, la sostenibilitat, la justícia social i la participació democràtica amb tots els seus grups d'interès, és a dir, amb els proveïdors, els clients, els treballadors, els inversors, els competidors, les associacions locals i l'entorn social i ecològic.
La funció principal d’aquest balanç és mesurar “l’èxit” del negoci, de l'organització... però amb un nou significat. Fins ara el benestar de la societat es confonia amb el PIB o benefici econòmic, però aquest indicador no ens serveix per veure si una organització contribueix a la societat i al bé comú.
El balanç de l'Economia Bé Comú (EBC) comptabilitza els beneficis propis i socials que aporta l’organització, tot mirant de conciliar l’economia i l’ètica, d'equilibrar el benefici privat amb el benefici comú.
La nostra experiència de més de 10 anys amb més de 130 processos de participació, ens permet, ara oferir un nou servei per afavorir la realització i millora del balanç de l'Economia del Bé Comú en les organitzacions que vulguin avançar en aquesta innovadora via de responsabilitat social.

economia

Com ho fem?

 • 1

  Oferim assessorament sobre les condicions i els beneficis de l'aplicació de l'Economia Bé Comú (EBC) a les organitzacions.

 • 2

  Oferim l'elaboració del balanç i de l'informe del Bé Comú de cada organització pública, privada o social que ho desitgi

 • 3

  Oferim formació per l'autoavaluació del balanç del Bé Comú

 • 4

  Oferim suport a les organitzacions per millorar la seva posició en el balanç, un cop detectades les àrees menys valorades.

Sol·licita més informació

Beneficis

Aportareu un valor diferencial a la vostra organització posicionant-la clarament en l'economia real i sostenible, tot desmarcant-vos de l'economia especulativa i corruptora.
Sereu pioners e innovadors en un procés que també afavoreix el benestar global de la societat.
Us posicionareu com a referent de l'Economia del Bé Comú en el vostre mercat o sector.
Apropareu la vostra organització a l’opinió pública complint així amb les exigències cíviques de responsabilitat social corporativa.
Contribuireu a que les organitzacions amb els millors balanços del bé comú (les millors no per la seva rendibilitat econòmico-financera, sinó pels seus rendiments socials, ecològics, democràtics i distributius) puguin obtenir avantatges legals i fiscals.
Potenciareu que els equips directius tinguin altres competències com l'amabilitat, l'empatia, l'atenció al bé de tots i de la comunitat ecològica.

Com podem ajudar-vos? Contacta’ns